Produsentfrokost i april. Sammendrag

27.04.2016
Nydans Oslo, Rolf Wickstrømsvei 15B
Møtte opp: 11 + 2


Under Produsentfrokosten i april tok vi opp disse temaene:

Selvorganisering av scenekunstprodusenter:

  • Representant for MFO - Tina Espejord - delte informasjonen hvordan scenekunstprodusenter kunne organisere seg under MFO (mer praktisk informasjon om hvordan man går videre med selvorganiseringen, innmeldingen og interesseorganisasjonen kommer seinere når vi får alle detaljene på plass).

Hvordan kan man få til en turné:

  • Man bør begynne i god tid (ca. 1 år i forkant).
  • Får man en gjestespill, så begynner man derfra.
  • Strategier varier veldig fra sted til sted og er avhengige av hvem som er målgruppen for forestillingen, ikke minst av lokal kultur.
  • Det er lurt å investere i nettverksbygging. Se arrangementer på danseogteatersentrum.no (NRW Tanzmesse i Dusseldorf, CINARS og andre scenekunstmarkedsplasser), verdt å sjekke kedja.net, ietm.org.
  • Oversikt over forskjellige spillesteder og festivaler finnes på sceneweb.no, danseinfo.no og danseogteatersentrum.no. Man kan også ta kontakt med nevnte organisasjonene og spørre om råd. Å se hvor andre grupper turnerer kan også være en idé.

Andre råd:

  • Intensjonsavtaler bør ha kontrakteringsfrist.

 --------------------

Til neste frokostmøte vil vi på forhånd samle inn spørsmål som er aktuelle akkurat nå, slik at vi alle sammen kan lete etter svar. Neste og siste Produsentfrokost i vårsemesteret er 25. mai kl. 8:30-10:00 (dørene åpnes kl. 8:00): https://www.facebook.com/events/1576531906003980/
 

Påmelding innen 24. mai:  http://goo.gl/forms/EGKoQB90Fv
--------------------

Vi minner også på at vi holder på å lage en database over produsenter som har tid og kapasitet for mer jobb. Ønsker du å bli registrert i vår database, fyll ut skjema her: http://goo.gl/forms/UbZ7VfAOQK
(Vi vil oppdatere skjemaet med jevne mellomrom)
Leter du etter en produsent, ta kontakt med Justina Brazaite (justina@nydansoslo.no), så får du listen over produsentene som har meldt seg på databasen vår.